"Mijn leven is enorm verrijkt door het bespelen van balginstrumenten.
Dat gun ik anderen ook."

Achtergrond informatie

Ik heb deze site gebouwd, omdat ik op zoek was naar filmpjes hoe je knopaccordeon kan leren spelen. Aangezien ik deze bijna nergens vond, ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik heb zelf jaren op een klavieraccordeon gespeeld en speel alweer zo’n tien jaar trekharmonica. Mijn activiteiten op de trekharmonica kan je bekijken op www.ggms.nl

Met veel plezier en enthousiasme heb ik dit cursusmateriaal ontwikkeld, in eerste instantie om zelf te leren spelen. Nu ik dit instrument redelijk beheers, deel ik graag mijn kennis met anderen. Verwacht geen technische hoogstandjes of virtuoze loopjes, daarvan staan er overigens genoeg op Youtube.

Wat ik deel zijn de eerste stappen die elke speler op de knopaccordeon zich eigen zal moeten maken. Ik probeer deze zo aangenaam mogelijk in kleine melodietjes te presenteren. Daarmee hoop ik je te verleiden om te oefenen, want daaruit bestaat het meeste werk. Gewoon in de huiskamer oefenen en spelen, vooral spelen met de knopaccordeon. Totdat op een dag de vingers van je hand als vanzelf naar de toetsen gaan en er een melodie gaat klinken.

 

Bijdragen aan de ontwikkeling van deze site

Mijn leven is enorm verrijkt door het bespelen van balginstrumenten. Dat gun ik anderen ook. Om die reden is de videocursus ook gratis te bekijken.
Er gaat echter veel werk zitten in het maken van een website, videofilmpjes, vertalingen etc. etc.. Ook zijn er allerlei kosten voor het beheer van de website een fatsoenlijke camera, instrument en dergelijke.

Mocht je mijn werk willen steunen, wat ik erg op prijs zou stellen, dan kan je een bedrag doneren op rekening nummer:  
NL34 ASNB 0708 8676 26 ten name van G. Gerritsen in Zwanenburg onder vermelding van: donatie knopaccordeon.
Op deze wijze lever je direct een bijdrage aan het in stand houden van deze website en aan toekomstige uitbreidingen.

Als je mijn initiatieven op prijs stelt, kun je hier  ook op andere wijzen uiting aan geven. Bijvoorbeeld  door  het bekendmaken van mijn site elders op het internet, of door er met anderen over te praten. Dit kan ik uiteraard ook waarderen, net als een berichtje via het contactformulier met op- en aanmerkingen. Feedback kost niks, maar kan mijn dag veel glans geven.